ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики знову перейшли на артилерію великого калібру – штаб АТО

За минулу добу зафіксовано 34 випадки порушення "режиму тиші".

Бойовики знову перейшли на артилерію великого калібру – штаб АТО

Бойовики за минулу добу 34 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі, повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook в суботу вранці.

На Луганському напрямку зафіксовано 8 порушень "режиму тиші". Противник здійснив збройні провокації в районі Новоолександрівки і Новозванівки, де застосовував стрілецьку зброю і кулемети. Крім того, по Новоолександрівці вів вогонь снайпер, а по Станиці Луганській відкривали вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 10 обстрілів. Противник порушував "режим тиші" в районі Павлополя, Широкиного, Старогнатівки, Мар'їнки, використавши при цьому стрілецьку зброю, а в районі Богданівки бойовики відкривали вогонь з гранатометів.

На Донецькому напрямку зафіксовано 16 обстрілів. Бойовики з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь в районі Авдіївки, Кам'янки, Верхньоторецького і Зайцевого. Також по Авдіївці ворог відкривав вогонь артилерії 122-го калібру, а по Верхньоторецькому та Авдіївці бойовики стріляли з мінометів 120-го та 82-го калібру.

В зоні проведення АТО за минулу добу було виявлено проліт 4-х БПЛА.

Нагадаємо, 21 вересня учасники Контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках: в районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського. Після семи днів тиші на цих ділянках сторони повинні синхронно і під контролем спостерігачів відвести озброєння на кілометровій ділянці лінії зіткнення на 1 км вглиб своєї території. Таким чином повинні утворитися три демілітаризованих квадрати 2х2 кілометри.

У перші дні після підписання цього документа кількість та інтенсивність обстрілів знизилася, проте пізніше бойовики продовжили спочатку збройні провокації, а потім і зовсім збільшили кількість обстрілів, в тому числі із застосуванням важкого озброєння. Крім того, терористи перешкоджають спостерігачам ОБСЄ проінспектувати місця розведення сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram