ГоловнаСуспільствоВійна

Відведення сил у Станиці Луганській почнеться після тижня режиму тиші

На зустрічі в Мінську Україна наполягатиме на відкритті КП у Золотому і відновленні мосту в Станиці.

Відведення сил у Станиці Луганській почнеться після тижня режиму тиші
Станица Луганская
Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Відведення військових сил у Станиці Луганській почнеться після дотримання режиму тиші протягом тижня.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу Ірина Геращенко в Фейсбуці.

"Щодо Станиці Луганської, то там військові повинні витримати прописаний графік і почати відведення після тижня режиму тиші. Військові сподіваються, відведення в Станиці відбудеться в найближчі дні", - написала вона.

Геращенко також зазначила, що на окупованих територіях перебуває близько 40 тис. бойовиків, тому небезпека обстрілів і збройних провокацій залишається високою.

"Завдання влади і мінської групи - домогтися відновлення контролю над кордоном і повного виведення іноземних найманців і зброї за "поребрик", але це важкий і тривалий процес. Щодо дій місцевої влади, то очевидно, що вона повинна вести роз'яснювальну роботу з місцевим населенням, а не "накручувати" його", - написала Геращенко.

Вона також повідомила, що після відведення сил Україна на зустрічі Контактної групи в Мінську наполягатиме на відкритті пропускного пункту в Золотому і відновленні мосту в Станиці Луганській.

"Я не була в цій поїздці з колегами, але планую відвідати пункти розведення наприкінці жовтня", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, 21 вересня Контактна група підписала рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках - у районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках упродовж семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидва боки не менше ніж на два кілометри.

У заплановані терміни розведення сил відбулося лише в Золотому. 7 жовтня вдалося розвести сили і відвести техніку в районі Петровського. В Станиці Луганській відведення військ було заплановано на неділю, 9 жовтня, однак його перенесли через обстріли з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram