ГоловнаСуспільствоВійна

Тука: бойовики почали відведення сил біля Станиці Луганської

Українська армія поки що вичікує.

Тука: бойовики почали відведення сил біля Станиці Луганської

Бойовики почали відводити сили в районі Станиці Луганської, повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука.

"У Станиці Луганській спостерігається початок процесу відведення сил з тієї сторони лінії розмежування", - написав він у фейсбуці.

Тука також нагадав, що розведення сил і засобів відбулося в Петровському і Золотому. При цьому в Петровському йде розмінування, а в Золотому цей процес поки що не розпочато.

"Потрібно розуміти, що процес дотримання тиші в зазначених ділянках дуже хиткий і може бути порушений терористами в будь-який момент", - зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, Міністерство оборони повідомило, що Збройні сили України змушені перенести терміни відведення сил і засобів у районі Станиці Луганської через систематичні порушення бойовиками рамкового рішення про розведення сил і засобів.

Нагадаємо, 21 вересня Контактна група підписала рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках - у районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського. Умовою відведення сил на Донбасі було прописано дотримання режиму тиші в цих точках протягом семи діб. Розведення сил передбачає відхід із займаних позицій в обидві сторони не менше ніж на два кілометри.

В заплановані терміни розведення сил відбулося лише в Золотому. 7 жовтня вдалося розвести сили і відвезти техніку в районі Петровського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram