ГоловнаСуспільствоВійна

Сепаратисти висловилися проти збройної місії ОБСЄ на Донбасі

Пушилін сподівається, що не всі країни-учасниці ОБСЄ підтримають рішення.

Сепаратисти висловилися проти збройної місії ОБСЄ на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Представники самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" виступили проти розміщення на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ, повідомляє DW.

"Присутність будь-яких іноземних формувань на території республіки суперечить комплексу заходів", - заявив у Москві в понеділок, 24 жовтня, представник "ДНР" Денис Пушилін.

На думку Пушиліна, введення збройної групи ОБСЄ в регіон зажадає зміни місії і розширення мандата цієї організації в регіоні.

"Поточна місія - громадянська і спостережна", - пояснив він.

Представник "ДНР" також засумнівався в тому, що рішення про введення збройної поліцейської місії на Донбас підтримають всі 57 країн-учасниць ОБСЄ.

"Напевно знайдуться ті країни, що будуть проти", - висловив надію Пушилін.

Представник так званої "ДНР" в контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі Владислав Дейнего також негативно оцінив ідею присутності в регіоні збройних спостерігачів ОБСЄ. За його словами, жителі Донбасу сприймуть будь-яку іноземну збройну місію як інтервенцію і це стане "додатковим дестабілізуючим фактором".

"Будуть наслідки для тих, хто спробує взяти в руки зброю і встати між протиборчими сторонами", - заявив Дейнего.

Присутність в регіоні збройної поліцейської місії ОБСЄ було одним з пунктів "дорожньої карти", про яку домовилися на саміті в Берліні 19 жовтня лідери "нормандської четвірки". Днем пізніше прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що Володимир Путін загалом згоден з розміщенням на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram