ГоловнаСуспільствоВійна

"Голови" "ДНР" та "ЛНР" оголосили про перенесення "виборів"

Нова дата "виборів" поки що не визначена.

"Голови" "ДНР" та "ЛНР" оголосили про перенесення "виборів"
Фото: EPA/UPG

Бойовики самопроголошених Донецької і Луганської "народних республік" відклали проведення місцевих "виборів", призначених на 6 листопада, повідомляють РІА Новини.

Відповідний указ у середу оприлюднено на сайті "голови" "ДНР". Нову дату виборів Олександр Захарченко визначить окремим рішенням. Аналогічний указ підписав і "голова" "ЛНР" Ігор Плотницький.

Нагадаємо, "ДНР" та "ЛНР" погодилися скасувати "вибори", призначені на 18 жовтня і 1 листопада 2015 року, після зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі. Спершу Захарченко переніс вибори на 20 березня, однак через день переніс дату виборів на 20 квітня 2016 року. Пізніше голосування перенесли на 24 липня, а потім - на 6 листопада.

2 жовтня на непідконтрольній українському уряду території Донбасу окупаційна адміністрація провела попереднє голосування за кандидатів на місцевих виборах (праймериз).

Вибори в частині Донбасу - одне із зобов'язань України, зафіксованих в Мінських угодах. Однак Україна вимагає, щоб спершу встановилася повна тиша на фронті і була розміщена озброєна поліцейська місія ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram