ГоловнаСуспільствоВійна

Світлодарськ залишився без світла через бої

Пошкоджено лінії електропередачі.

Світлодарськ залишився без світла через бої
Фото: 7dniv.info

Місто Світлодарськ і навколишні села залишилися без світла в результаті обстрілу зі 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів, які пошкодили лінії електропередачі.

Постраждали також об'єкти цивільної інфраструктури, повідомляє штаб АТО. Пізно ввечері три артилерійські снаряди розірвалися поблизу школи в Луганському.

Близько 6-ї ранку 18 грудня в районі Світлодарської дуги російсько-окупаційні війська почали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії.

Потім значні сили ворога спробували здійснити обхідний маневр опорних пунктів Збройних Сил України в районі населеного пункту Луганське, щоб вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій і змінити лінію фронту.

"Українські бійці прийняли бій, протягом якого перехопили ініціативу, відкинули противника і здійснили контратаку у фланг супротивникові. Ворог був змушений відійти, кинувши при цьому військове майно і спорядження російського виробництва. За даними розвідки, втрати противника склали щонайменше 25 чоловік убитими і до 30 поранених", - сказано в повідомленні.

Загалом за минулу добу зафіксовано 24 обстріли.

На Маріупольському напрямку зі 122-міліметрової артилерії обстріляли Широкине. З мінометів різних калібрів - Талаківку, Водяне, Гнутове і Широкине. Зі стрілецької зброї - Павлопіль. По Мар'їнці вогонь вів снайпер. По Широкиному - танк.

На Луганському напрямку в районі Троїцького окупанти обстріляли позиції військових із мінометів. Новоолександрівка потрапила під вогонь гранатометів і великокаліберних кулеметів. Сизе, Жовте і Станицю Луганську обстріляли зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку зі 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів окупанти обстрілювали Луганське і Авдіївку.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, п'ять військових загинули і шість отримали поранення в неділю в бою на Світлодарській дузі. Водночас журналіст Юрій Бутусов із посиланням на командування батальйону 54-ї бригади пише, що штаб АТО міг занизити кількість втрат. За його даними, загинули шість військових, до 25 бійців отримали поранення. Про 26 поранених повідомило ТСН, кореспондент якого побував у військовому шпиталі, куди доправляють постраждалих бійців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram