ГоловнаСуспільствоВійна

Генсек НАТО закликав Росію вплинути на бойовиків для імплементації Мінських домовленостей

На засіданні Ради "Росія - НАТО" обговорили ситуацію на Донбасі.

Генсек НАТО закликав Росію вплинути на бойовиків для імплементації Мінських домовленостей
Фото: EPA/UPG

Генсек НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію вплинути на бойовиків для імплементації Мінських домовленостей

Про це йдеться в заяві генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, оприлюдненій за результатами засідання Ради "Росія - НАТО".

"Перша тема, яку ми обговорили, була криза в Україні і навколо неї... Мінські угоди забезпечують план урегулювання конфлікту на сході України. Усі сторони, які підписали (їх), повинні повною мірою виконувати свої зобов'язання. І союзники закликали Росію використовувати своє значне вплив на бойовиків, щоб виконати свої зобов'язання в повному обсязі", - сказано в документі.

Зазначають також, що порушення режиму припинення вогню на Донбасі сягнули рекордного рівня за останні кілька місяців, а спостерігачі Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) неодноразово ставали мішенями.

Нагадаємо, в неділю, 18 грудня, бойовики на Донбасі намагалися вибити українських військових із займаних позицій у районі Світлодарської дуги. Під час наступальних дій противника загинули п'ятеро бійців АТО, шестеро отримали поранення, ще десятеро контужені або травмовані. Терористи вели вогонь з населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірськ і Калинівка. Метою наступу було просування в бік Луганського (Донецька область) і захоплення стратегічно важливих об'єктів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram