ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики у Красному Лучі скидали тіла своїх загиблих в копанку, - активіст

Цю копанку підірвали, щоб приховати масштаби загибелі серед бойовиків

Бойовики у Красному Лучі скидали тіла своїх загиблих в копанку, - активіст
архивное фото
Фото: www.novayagazeta.ru/Мария Турченкова

У Луганській області знайдено ще одне ймовірне місце поховання російських бійців і найманців, які брали участь у бойових діях на території регіону.

Про це повідомив голова громадської організації Громадянська ініціатива "Права справа" Дмитро Снєгирьов, пише УНІАН.

За його словами, "члени організації "Права справа" з міста Красний Луч повідомили, що в них у місті за два кілометри від шахти 4-біс є копанка, у яку протягом трьох тижнів скидали тіла загиблих російських бійців і найманців, а також місцевих терористів".

"Ці тіла були у камуфляжі, з георгіївськими стрічками, деякі з шевронами козачої національної гвардії (РФ). Позавчора, 5 жовтня, цю копанку підірвали", - розповів Снєгирьов.

На його думку, "так не по-християнськи керівники терористичних організацій приховують як масштаби загибелі серед бойовиків загалом, так і масштаби власне російської інтервенції".

"Те, що відбувається зараз на Донбасі з російськими солдатами, Союз солдатських матерів Росії назвав м'ясорубкою. Ті бійці і найманці, яким пощастило, повертаються додому тяжко поранені, з важкими контузіями. Матерям загиблих солдатів не кажуть, де і за що поклали голови їхні діти. Вони навіть не можуть по-християнськи їх поховати", - підкреслив Снєгирьов.

Нагадаємо, 24 вересня в ОБСЄ заявили, що бойовики "ДНР" повідомили спостерігачам організації про те, що знайшли три безіменні могили, дві з яких були у вугільній шахті "Комунар" біля села Нижня Кринка і ще одна в селі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram