ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

"Маски-шоу" в Експертному центрі в МОЗ влаштувала СБУ (оновлено)

У ДЕЦ пройшов обшук із вилученням документів

"Маски-шоу" в Експертному центрі в МОЗ влаштувала СБУ (оновлено)
Архивное фото
Фото: Макс Левин

Міністерство охорони здоров'я України спростовує рейдерське захоплення Державного експертного центру. Відповідну заяву опубліковано на сайті відомства.

Згідно з повідомленням, відбувся обшук підприємства співробітниками прокуратури та управління боротьби з корупцією СБУ.

"16 січня в приміщенні ДП "Державний експертний центр МОЗ України" в рамках кримінального провадження... було проведено обшук, під час якого вилучено матеріальні докази для подальшого з'ясування причетності посадових осіб ДП до кримінальних правопорушень", - сказано в повідомленні.

Кримінальне провадження проти підприємства ведуть за статтею про порушення порядку доклінічного вивчення, клінічних випробувань і державної реєстрації лікарських засобів.

Водночас до рук LB.ua потрапив аудіозапис наради, яку провів після обшуку полковник СБУ у відставці Володимир Литвинов. Як пояснили присутні на засіданні, саме Литвинов зараз негласно керує ДЕЦ, тоді як генеральний директор центру Ігор Шкробанець на нараду навіть не прийшов. Офіційно Литвинов у керівництві ДЕЦ не фігурує. Співробітники вважають його людиною Дмитра Дем'яненка - неофіційного радника міністра охорони здоров'я від управління "К" СБУ. LB.ua раніше вже писав про Дем'яненка і його зв'язок із відомим фармбізнесменом Борисом Литовським. На записі чутно, як Литвинов запевняє співробітників ДЕЦ, що в кримінальному провадженні будуть фігурувати тільки люди попереднього директора - Олени Нагорної, яка зараз намагається поновитися на посаді через. А також просить всіх не поширюватися про "маски-шоу" і відповідати на всі розпитування, що тут "усе спокійно, розібралися". Він також каже, що з обшуком приходили його "колишні колеги, які просто не знали, що я тут".

Нагадаємо, в п'ятницю, 16 січня, стало відомо про захоплення приміщень ДЕЦ озброєними людьми, співробітників підприємства не випускали з будівлі без допиту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram