ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд зобов'язав "Київстар" і МТС розкрити дані про дзвінки і SMS під Святошинським судом

Міліція розслідує справу про блокування "Беркута" під Святошинським судом

Суд зобов'язав "Київстар" і МТС розкрити дані про дзвінки і SMS під Святошинським судом
Фото: Макс Левин

Слідчий суддя Святошинського районного суду частково задовольнив клопотання слідчого Святошинського райуправління міліції, видавши дозвіл на перевірку всіх дзвінків і SMS абонентів "Київстару" з 18:00 10 січня до 4:00 11 січня 2014 року в цьому районі.

Про це йдеться в постанові суду від 13 січня.

Зокрема, сказано: "Дати дозвіл слідчому СВ Святошинського РУ ГУМВС України в м. Києві Сиченко Ірині Юріївні на тимчасовий доступ до документації в друкованому та електронному вигляді, яка знаходиться в оператора мобільного зв'язку ПрАТ "Київстар", що знаходиться у м.Київ по вул Дегтярівська, 53-А, щодо абонентів телекомунікаційних послуг, які здійснювали з'єднання в період часу з 18 години 10 січня 2014 року до 4 години 11 січня 2014 року, через базові станції LAC 27017 СID 732, 8732, 733, 8731, 8733, 28233 із зазначенням даних щодо тривалості з'єднання, типу з'єднання (вх, вих, SMS - без розкриття їх змісту, GPRS) IMEI та IMSI з прив'язкою до місцевості із зазначенням адреси установки базової станції (ретрансляційної антени) та азимута, а також інформацію щодо з'єднань нульової тривалості розмов, які перебували в зоні дії вище від зазначених базових станцій.

Аналогічне рішення було прийнято і щодо компанії МТС.

Нагадаємо, 10 січня після винесення вироку "васильківським терористам" під будівлею Києво-Святошинського суду почався мітинг, який переріс у протистояння між активістами і співробітниками міліції. Згодом автобуси "Беркута", які брали участь у розгоні мітингу, були заблоковані автомобілями активістів, а від силовиків вимагали зняти маски, щоб усі побачили їхні обличчя.

За цими фактами порушено кілька кримінальних проваджень - за статтею 279 (блокування транспортних магістралей), статтею 296 (хуліганство), ч.2 ст. 345 (загроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ч.1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів). Суддя вважає ці обставини достатніми для розкриття інформації, що охороняється законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram