ГоловнаСуспільствоЖиття

4-х поранених із підірваного блокпоста після лікарні знову кидають у АТО

Солдати, які постраждали під час вибуху, можуть потрапити в зону бойових дій

Солдатів 39-го батальйону територіальної оборони Дніпропетровської області, які були поранені під час вибуху мікроавтобуса на блокпосту під Карлівкою, після виписки з лікарні в Дніпропетровську відправлять у зону АТО в Донецькій області. Про це LB.ua повідомила координатор групи волонтерів 39-го БТО Ольга Голубєва.

"Чотирьох хлопців найближчим часом повернуть у 1-шу роту охорони. У нас є достовірна інформація про те, що цю роту хочуть "посунути" ще глибше в зону бойових дій під Донецьком - хоча рота охорони в принципі не повинна брати участь у боях, а тільки тримати блокпости", - сказала Голубєва. Днями волонтери доставили чергову партію гуманітарної допомоги бійцям 39-го БТО, а також сфотографували місце трагедії.

Зараз епіцентр вибуху засипано щебенем, місцеві жителі приносять до нього квіти.

Як писав LB.ua, п’ятьох військовослужбовців 1-ї роти охорони було вбито і ще 7 осіб поранено в ніч на 22 липгя, коли мікроавтобус з тротилом на борту протаранив блокпост під Карлівкою Донецької області. Спочатку керівництво АТО розглядало версію про терориста-самовбивцю за кермом транспортного засобу. Пізніше журналіст Юрій Бутусов після опитування очевидців повідомив, що в мікроавтобусі підірвався звичайний таксист, якого, швидше за все, найняли за гроші і який не знав про те, що везе смертельний вантаж. Більше про результати розслідування не повідомлялося.

Підрозділам 39-го батальйону (1-ша, 2-га роти охорони, Стрілецька рота) як і раніше потрібні засоби захисту, медикаменти та оптика.

Волонтери приймають допомогу для 39-го БТО за адресою в Дніпропетровську: вул. Комсомольська, 58, к. 313.

Телефони для зв'язку в Дніпропетровську: 066 941 58 06 (Ольга), 095 869 99 01 (Геннадій). Телефон для доставки допомоги в Києві: 093 217 96 84.

Картка ПриватБанку для допомоги бійцям 39-го БТО: 5168 7572 6034 4256 (Новикова Валерія).

Цільова картка ПБ для збору грошей на кевларові шоломи і тепловізор: 5168 7572 6034 4132 (Новикова Валерія).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram