ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві заборонили продавати алкоголь в кіосках

Столична влада доручила до 1 травня демонтувати всі незаконні МАФи

У Києві заборонили продавати алкоголь в кіосках

Київська міська рада заборонила продаж алкоголю у тимчасових спорудах торгового та культурно-побутового призначення (МАФах).

За відповідний проект рішення проголосували 75 депутатів за мінімально необхідного 61.

Раніше на сайті Київради було опубліковано петицію, у якій пропонувалося заборонити торгувати алкоголем і сигаретами на зупинках громадського транспорту.

Також депутати ухвалили кілька правил для ведення підприємницької діяльності в МАФах і описали процедуру сплати пайової участі.

Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища та райдержадміністраціям доручили до 1 травня провести демонтаж МАФів, з власниками яких не укладено договорів пайової участі. Зазначається, що термін дії такого договору, укладеного до 31 січня 2015 року, становить 6 місяців і може бути продовжений на той самий термін, але до завершення відповідних конкурсів.

"До 1 березня 2017 року департамент міського благоустрою має демонтувати тимчасові споруди торгового, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності на території міста Києва, розміщення яких не відповідає комплексній схемі, затвердженій в установленому порядку", - наголошується в повідомленні.

Якщо ж власники платять пайову участь в міський бюджет, то демонтаж таких тимчасових споруд здійснюватися не буде.

Нагадаємо, київська влада у 2015 році не змогла очистити місто від автокав'ярень і автокафе через хитрощі, до якиї вдалися їхні власники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram