ГоловнаСуспільствоВійна

Росія віддає "ДНР" і "ЛНР" під контроль Ахметова, - журналіст

Донбас почав поступово повертатися в Україну, вважає Казанський

Росія віддає "ДНР" і "ЛНР" під контроль Ахметова, - журналіст
Фото: LB.ua

Учорашній "переворот" у Донецьку, де змістили т.зв. "спікера" Андрія Пургіна, свідчить про те, що Росія віддає "ДНР" і "ЛНР" під контроль Ріната Ахметова. Про це пише у фейсбуці донецький журналіст Денис Казанський.

"Російські блогери та експерти, які зазвичай непогано поінформовані про події у ЛНР і ДНР, єдині у своїй печалі - Росія передає "народні республіки" під контроль Ахметова і його людей. Донбас поступово повертається під контроль України (а точніше - її олігархів)", - пише він.

Казанський зазначає, що вчора відбулася ще одна показова подія: спікер "ЛНР" Владислав Дейнего заявив, що передача Києву контролю за кордоном в рамках Мінських угод не загрожуватиме "ЛНР".

"Загалом, приблизно зрозуміло, до чого все йде. Ось тільки в мене з приводу того, що відбувається, жодного оптимізму немає. Не потрібна Україні така республіка імені Ахметова з російськими бандитами у своєму складі, та ще й закріплена в Конституції. Як організму не потрібний запалений апендикс . І взагалі, як це розуміти? У Росії всі відкрито говорять про участь Ахметова в управлінні ДНР, хакери зливають документи, що доводять цю участь. Усі ці документи коментують. Але в Україні як і раніше до Ахметова питань немає", - пише журналіст.

Нагадаємо, що в останні дні кількість обстрілів на Донбасі різко зменшилася. Формально перемир'я оголошувалося тільки на перший тиждень вересня у зв'язку з початком нового навчального року.

Але в п'ятницю з'явилася непідтверджена інформація, що підгрупа з безпеки досягла значного прогресу в питанні відведення озброєння на Донбасі. Учасники контактної групи отримають проект документу з тим, щоб ознайомитися і підготувати його до парафування, яке, у разі сприятливого розвитку подій, може відбутися вже 8 вересня.

При цьому російська армія почала переключатися на Сирію. Знову-таки в п'ятницю президент Володимир Путін визнав, що Росія допомагає озброєнням режиму Башара Асада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram